Communicanten van De Leydraad steunen vakantieproject!

Op zondag 22 mei om 09.30 uur vieren 9 jongens en meisjes van basisschool De Leydraad hun Eerste Heilige Communie.
Intussen zijn de kinderen samen met juf Tanja in de klas al druk bezig met het project “Juul in de Wolken.” Samen delen komt vanzelfsprekend tijdens deze voorbereiding ook aan de orde en zo kwam de leerkracht op het idee om de communicanten te vragen wat van hun communiegeld af te staan voor kinderen in onze gemeente die het minder goed hebben. Net als de communicanten vorig jaar in Vught-Zuid, is gekozen voor het vakantieproject van Vincentiusvereniging Vught.
Vorig jaar werd ik enorm verrast door de kinderen, die samen bijna € 400,–  gespaard hadden voor het goede doel. Dat geweldige bedrag hebben we toen gebruikt voor de aanschaf van speelgoed in de chalets op De Reebok in Oisterwijk voor de kinderen uit Vught/Cromvoirt wier ouders niet de financiële middelen hebben om er een weekje tussenuit te gaan.
Maar liefst 5 grote plastic kratten kon ik vullen met nieuw speelgoed. Het was een succes! Maar de communicanten sparen niet alleen. Van de bedrijfsleider van Emté Cromvoirt krijgen de communicanten twee maanden lang de opbrengst van gespaarde bonnetjes van  het statiegeld van ingeleverde lege flessen. Zij hebben zelf een mooie poster gemaakt die is opgehangen bij de flessenautomaat (zie foto). Het geld dat bijeen gespaard is, wordt aangeboden tijdens de Dankviering van de communicanten op zondag 26 juni in de St. Lambertuskerk. Ik kan niet wachten……

Henriëtte Schuurmans-van Oijen

bestuurslid Vincentiusvereniging Vught