Rijp en Groen, de Groentetuin van Vincentiusvereniging Vught

Vol trots brengen we u op de hoogte van de ontwikkelingen van de groentetuin Rijp en Groen van Vincentiusvereniging Vught.
 Ruim 6 maanden geleden werd bekend dat Vincentiusvereniging Vught onder de bezielende leiding van projectleider Frits Schreurs haar groentetuin mocht realiseren op het terrein van Reinier van Arkel.

 

Van plannen maken naar plannen realiseren….
In de eerste week van februari 2014 werd de tuin gefreesd en geploegd, de werkruimte geplaatst en aangesloten op de nutsvoorzieningen.
In de tweede week is de grond bemest, het hek geplaatst en een beregeningsinstallatie aangelegd.
Vervolgens is de tuinindeling gemaakt en het plantgoed ingekocht, gereedschap gekregen en aangeschaft. Via het Klaverblad, de site van Vincentiusvereniging Vught en via Facebook hebben zich vrijwilligers gemeld en die zijn flink aan de slag gegaan. Vrijwilligers van Reinier van Arkel en Novadic-Kentron zijn ook bij het project betrokken.
Begin april startten 6 stagiaires van Helicon Den Bosch. Ze hebben hard gewerkt, zonder deze stagiaires was het inrichten en planten niet gelukt.
Veel bedrijven uit Vught en van (ver) buiten Vught zijn behulpzaam geweest.

De groentetuin groeit!
De groentetuin groeit, zowel qua inrichting, als qua productiegrond, het aantal vrijwilligers, de gewassen, maar ook helaas het onkuid en de berg stenen en puin die de vrijwilligers tegenkomen.

Eerste oogst
Op 16 juni was de eerste oogst; 70 bossen radijs! Een week later kon projectleider Frits Schreurs nog een oogst radijs, een krat tuinbonen en een krat peulen afleveren bij de Voedselbank Den Bosch en Omstreken. “Het is nog niet veel, maar wij zijn wel apetrots op deze aardse resultaten,” aldus Schreurs!

Interesse?
Kom gerust eens buurten om te kijken of u als vrijwilliger kunt helpen! Tuinwerk hoeft niet altijd zwaar werk te zijn, er bestaan ook lichte werkzaamheden. Bovendien is het gezellig om met anderen voor anderen in de buitenlucht bezig te zijn.

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkeling van dit project!

Frits Schreurs (links) overhandigt krat radijs aan Ton Verhaeg (rechts)

Frits Schreurs (links) overhandigt krat radijs aan Ton Verhaeg (rechts)

Mensen met groene vingers kunnen zich nog steeds aanmelden als vrijwilliger.

Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar groentetuin@vincentiusvught.nl