Inloopspreekuur in het Vincentiushuis!

Vincentiusvereniging Vught heeft als doel om een structurele bijdrage te leveren aan een beter leven voor zwakkeren en kwetsbaren in onze samenleving.

In Vught leven naar schatting tussen de 1.700 en 1.900 mensen onder de armoedegrens. En aantal mensen heeft onbeheersbare schulden.
De vereniging heeft schuldhulpcoaches opgeleid die Vughtenaren in deze crisissituaties te helpen.  Dat kan zowel financiële als materiele steun zijn. De schuldhulpcoaches proberen schuldsanering te voorkomen.

Vincentiusvereniging Vught is samen met Welzijn Vught per 5 oktober gestart (in de even weken) met een inloopspreekuur in het Vincentiushuis, bedoeld voor Vughtenaren met een laag besteedbaar inkomen. Zij kunnen in het Vincentiushuis terecht voor:

  • financiële of administratieve vragen.
  • hulp bij eenvoudige zaken – zoals het invullen van formulieren of het toelichten van een brief van de gemeente, aanvragen DigiD etc. Deze hulpvragen worden meteen opgelost.
  • gebruik van de PC in het Vincentiushuis.
  • hulp bij “niet financiële” of “niet administratieve” vragen. Voor iedereen is er een luisterend oor met als doel de laagdrempeligheid en ontmoeting te maximaliseren.
  • ontmoetingen in het Vincentiushuis met het doel om samen iets op te pakken, of elkaar te helpen.
  • doorverwijzing naar andere diensten van (Schuld)hulpverlening, betaalde professionals en/of andere vrijwilligersorganisaties.
  • themamiddagen over bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, de belastingaangifte, mogelijkheden die de gemeente Vught biedt etc..

Waar is het inloopspreekuur?

Iedere woensdag is het inloopspreekuur in het Vincentiushuis tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn 2 schuldhulpcoaches en een gastvrouw/gastheer aanwezig.

Adres Vincentiushuis: De Ketting 20 in Vught

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar hulpverlening@vincentiusvught.nl