Kerstactie Vincentius 2021 geslaagd!

In het weekend van 18 en 19 december heeft Vincentiusvereniging Vught voor de 26e keer haar Kerstpakkettenactie gehouden voor gezinnen uit de gemeente die het financieel even niet zo gemakkelijk hebben. 

 Kerstmis is een huiselijk feest. Maar bij een feest hoort ook iets extra’s. Voor veel gezinnen is dit ‘iets extra’s’ nauwelijks weggelegd. Daarom probeert Vincentiusvereniging Vught ieder jaar een aantal Vughtse gezinnen die het financieel moeilijk heeft, met een gevarieerd levensmiddelenpakket ook een feestelijke Kerstmis te bezorgen.

Aangepaste kerstactie
Ondanks dat Corona alles anders maakt dan anders, lieten we de kerstactie 2021 doorgaan, maar wel in een aangepaste vorm. Dit jaar verzamelden we geen levensmiddelen bij de winkels, maar hebben we zelf luxe pakketten samengesteld. In tegenstelling tot andere jaren, ontving ieder gezin 1 luxe pakket.  Dit jaar hebben we bij 274 gezinnen uit de gemeente een pakket bezorgd. 

Donatie
Vincentiusvereniging Vught heeft een oproep gedaan aan de inwoners van Vught om solidair te zijn met noodlijdende medebewoners onder het motto: ‘Vught zet zich in voor Vught’.  In plaats van levensmiddelen te kopen, vroeg de vereniging dit jaar om een geldbedrag te storten op de bankrekening van de vereniging. Gelukkig is daar massaal gehoor aan gegeven. Zonder steun en sponsoring zou de kerstpakkenactie niet kunnen bestaan. Firma Suns stelde kosteloos een transportbus ter beschikking en Eduard Strang Verhuizingen zorgde voor de opslag van de pakketten  Bij de kerstactie zijn er bovendien ook heel veel Vughtenaren als vrijwilliger betrokken.

Vught bedankt!
Graag wil Vincentiusvereniging Vught iedereen heel hartelijk danken voor de medewerking aan deze actie. Zonder bovengenoemde partijen zou de actie nooit zo succesvol zijn. Ons motto ‘Vught zet zich in voor Vught’ is dit jaar ook weer waargemaakt. Daarom nogmaals dank voor ieders bijdrage.