Sikkens Quality Painters geven Groentetuin Vincentiusvereniging Vught kleur!

Zaterdag 23 augustus en zaterdag 30 augustus schilderden vakmannen van 8 Sikkens bedrijven uit de wijde regio, -waaronder het Vughtse bedrijf Henk van Kuik-, de units van de Groentetuin van Vincentiusvereniging Vught op het terrein van Reinier van Arkel. Sikkens sponsorde dit project met verf en materialen. Door de regen gedwongen, wordt komend weekend de schilderklus afgerond.

Groenteproject Vincentiusvereniging Vught

Ruim 8 maanden geleden werd bekend dat Vincentiusvereniging Vught onder de bezielende leiding van projectleider Frits Schreurs haar groentetuin mocht realiseren op het terrein van Reinier van Arkel.
In de eerste week van februari 2014 werd de tuin gefreesd en geploegd, de werkruimte geplaatst en aangesloten op de nutsvoorzieningen.
In de tweede week is de grond bemest, het hek geplaatst en een beregeningsinstallatie aangelegd.
Vervolgens is de tuinindeling gemaakt en het plantgoed ingekocht, gereedschap gekregen en aangeschaft.
Vrijwilligers van Reinier van Arkel en Novadic-Kentron zijn ook bij het project betrokken.
Projectleider Frits Schreurs heeft inmiddels al heel wat groenten bij de Voedselbank Den Bosch en Omstreken geleverd; aardbeien, courgettes, erwten, kapucijners, peulen, prei, rabarber, radijs, tuinbonen, aardappelen en meer.

Trots op het eindresultaat

Projectleider Frits Schreurs is zeer tevreden met de realisatie van de Groentetuin. “Het plaatje is nu compleet. Tuin en units vormen nu een geheel”, aldus Schreurs.

De buitenkant van de units zijn de kleur van De Kringloopwinkel met boven en onder een band in Vincentiusblauw en samen met het dennengroen van het hekwerk krijgt de Groentetuin een uitstraling die groente verbindt met de Vincentiusvereniging Vught.

Heeft u interesse om te werken als vrijwilliger bij de Groentetuin? Stuur dan een mail naar groentetuin@vincentiusvught.nl

Groententuin Vincentius_27

Frits Schreurs bij LTV over de Groentetuin van Vincentiusvereniging Vught