Vincentius Hulppakketten in 2017 groter dan de voedselbank

Twee jaar geleden is de proef Vincentius Hulppakketten Vught gestart. Na een jaar draaien volgde er een evaluatie. Er bleek een dringende behoefte te zijn aan deze hulppakketten omdat het aantal gezinnen dat net boven de voedselbanknorm leeft, is toegenomen.

Een goede reden dus om de proef om te zetten in een vaste activiteit binnen Vincentiusvereniging Vught. Inmiddels zijn er in Vught meer gezinnen cliënt bij Vincentius Hulppakketten dan bij de Voedselbank.
Volgens journalist Olaf Tempelman (schreef in de Volkskrant wekelijks een artikel over Vught) is Vught een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Als zijn veronderstelling juist is, dan zou dat dus betekenen dat er in Nederland veel gezinnen net boven de voedselbanknorm leven. Maar helaas is een initiatief zoals Vincentius Hulppakket in Vught helaas niet overal aanwezig.

Wanneer kom je in aanmerking voor Vincentius Hulppakketten?
Als uw besteedbaar inkomen net boven de voedselbanknorm valt (dit is tot € 100,- boven deze grens) of als u na 3 jaar de Voedselbank als cliënt moet verlaten.
Juvans, Gemeente Vught en Mee verzorgen de indicering van gezinnen in Vught en bekijken wie er in aanmerking komt voor de Voedselbank of voor Vincentius Hulppakket.
Meer informatie? Mail dan naar hulppakket@vincentiusvught.nl