Vincentius Kringloopwinkel bestaat 12,5 jaar

VUGHT – 22 september 2022. Tijd voor een feestje, want Vincentius Kringloopwinkel Vught bestaat 12,5 jaar! En dat moet uiteraard gevierd worden.

Jubileum
Uiteraard laten we de verjaardag van de Kringloopwinkel niet ongemerkt voorbij gaan. Vanwege het jubileum geeft Vincentius Kringloopwinkel Vught op 15 oktober aan alle eerste 400 bezoekers een attentie tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Kom gezellig winkelen!

Terug in de tijd
Vincentius Kringloopwinkel Vught is 12,5 jaar geleden opgericht. Het idee om een Kringloopwinkel te beginnen kwam van Henk Beekmans in 2007. Henk, helaas inmiddels overleden, vormde een bestuur om zich heen van 5 personen.
Toen de winkel in april 2010 opende aan de Ketting, zocht en vond het bestuur meteen vrijwilligers. Maar toen moesten er ook nog spullen komen om te verkopen….. De gemeente ging verbouwen en schonk de winkel tafels, bureaus en een ijskast. Iemand verhuisde en gaf klokken, schilderijen en snuisterijen. Op internet werden simpele kledingrekken gevonden en zo druppelden de goederen binnen.
Vanaf het begin is de winkel opgedeeld in verschillende afdelingen. Beneden kun je op zoek naar meubels, bedden, boeken, schilderijen, platen en apparatuur en boven vind je kleding, servies/glas en snuisterijen.

Vrijwilligers
De vele enthousiaste vrijwilligers (62) van de winkel zorgen onder andere voor inname, sorteren en het transport van de goederen, de inrichting, de schoonmaak, het draaien van de kassa’s en het beheren het piepkleine magazijn. Zij doen hun best de begane grond een huiskamer idee te geven.

Ontmoetingsplaats
De winkel is bovendien een ontmoetingsplek en biedt plaats aan statushouders én mensen met een participatie- of re-integratieverplichting. In de winkel komen ook mensen die acuut hulp nodig hebben omdat zij bijvoorbeeld door een brand alles kwijt zijn.

De Kringloopwinkel is gespecialiseerd in goed herbruikbare goederen voor een klein bedrag.
We zouden te goedkoop zijn, maar onze doelgroep heeft een kleine portemonnee. En daar doen we het voor!

Met de aangeboden goederen zou je een leeg huis helemaal kunnen inrichten inclusief boeken en speelgoed. Op de bovenverdieping vind je de grootste troef, namelijk de kleding! Daarnaast staan potten en pannen en andere snuisterijen.

Opbrengst winkel
Met de opbrengst van de winkel worden de activiteiten van de Vincentius Vereniging Vught gefinancierd zoals het vakantieproject, de hulppakketten, de sinterklaas- en kerstactie, (schuld)hulpverlening en de zomeractie.

Graag tot ziens in onze winkel!

Vincentius Kringloopwinkel Vught – Ketting 1A – Vught website winkel