Vincentiusvereniging Vught is verhuisd!

Op 30 januari jongstleden vond de officiƫle opening van het Vincentiushuis plaats door burgemeester Roderick van de Mortel en Theo Rath. Ze hesen samen de Vincentiushuisvlag in top. Aansluitend werd het glas geheven om de opening te vieren.
Het nieuwe gebouw van de vereniging, aan De Ketting 20 in Vught, ligt nu dichtbij De Vincentius Kringloopwinkel en de groentetuin.
Het Vincentiushuis is de nieuwe thuisbasis van Vincentiusvereniging Vught.

De totstandkoming van dit onderkomen is echt een mijlpaal. Dankzij de gulle gift van ING Vught, die haar tijdelijke kantoor van het Martkveld aan de vereniging heeft geschonken en ook vele andere sponsoren. Zij hebben een ongelooflijke belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van onze vereniging en daarvoor zijn wij hen zeer dankbaar.

Deze thuisbasis is heel belangrijk. De armoede in Vught stijgt. Het aantal gezinnen dat beroep doet op Vincentiusvereniging Vught is ook sterk toegenomen. Omdat de vereniging verwacht dat de komende jaren de druk op de organisatie en haar vrijwilligers nog groter wordt, zijn er binnen de vereniging reeds de nodige voorbereidingen getroffen om dit op te vangen.

In het Vincentiushuis vinden niet alleen de verschillende activiteiten van de vereniging plaats. Het is ook een vergaderlocatie voor het bestuur van Vincentiusvereniging Vught, en een ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten van andere zorginstanties zoals het Armoedeoverleg en het platform Welzijn.
Het Vincentiushuis zal bol staan van activiteiten van de Vincentiusvereniging bestemd voor de inwoners van Vught.

Vincentiushuis
De Ketting 20
5261 LJ Vught