Vincentiusvereniging Vught wint 1.000 euro met inzamelactie elektrische apparaten

Vincentiusvereniging Vught ontvangt een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Vught steunden Vincentiusvereniging Vught door afgedankte apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. Wie op de milieustraat e-waste inleverde, kon punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Ook bij de eerste ronde van eind 2015 eindigde de gemeente bij de eerste 25 van Nederland. Het lokale goede doel was in die ronde het Repair Café. Op 1 oktober start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle gemeenten kunnen wederom een eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht de gemeente dit niet doen, dan maakt automatisch de lokale Oranjevereniging kans op de sponsorcheque. De gemeente Vught werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: wecycle.nl.